Podzim na dědině

Program „Podzim na dědině“ přiblíží návštěvníkům život na vesnici na přelomu 19. a 20. století v jednom z hospodářsky nejdůležitějších období v roce – podzimu. Těžká práce po žních zdaleka nekončí. Je potřeba posbírat a zpracovat všechny ostatní plodiny (brambory, mák, ovoce, víno, konopí a len), připravit se na zimu a také na velkou slávu v podobě posvícení neboli hodů. Práce ale není jen na polích. Uvnitř stavení se dere husí peří, vaří se povidla, peče svatomartinská husa, v sušárnách se suší švestky a jablka, v lisovnách lisuje víno, které před vinobraním hlídali hotaři.
Letos se také návštěvníci dozvědí, jaká událost ovlivnila život i u nás na Slovácku ke konci září roku 1938 a nově uslyší výklad o Dušičkách, včetně ochutnávky dušičkového pečiva.

17.09.2017

Listopad 2018

Po Út St Čt So Ne
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30