Lidová řemesla a tradiční zemědělství

Řemesla jsou návštěvníkům ve skanzenu prezentována v průběhu celé sezony. Ve vybraných objektech je možno vidět například práci hrnčíře, tkaní na stavu, ruční výrobu rukavic, pletení košíků, výrobu krpců a další. Při tematicky laděných programech se představují návštěvníkům i Nositelé tradice lidových řemesel (od roku 2001 uděluje ministr kultury České republiky každoročně vybraným lidovým výrobcům titul Nositel tradice lidových řemesel) se svou prací i se svými výrobky.

Z tradičního zemědělství se na několika políčkách představují plodiny běžně pěstované na moravské vesnici. Patří mezi ně například kukuřice, řepa, brambory, různé druhy obilí (žito, oves) a další. Obdělávání polí i sklizeň jednotlivých plodin je prováděna ručně nebo pomocí koňského zápřahu. Ruční i strojový výmlat obilí a jeho další zpracování, ale i sklizňové práce dalších plodin se návštěvníkům prezentují na vybraných akcích (Dožínky, Podzim na dědině).

Říjen 2017

Po Út St Čt So Ne
 
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31